Qori K'ente History
 

    


De geschiedenis van Qori K'ente


Droom

Enkele jaren geleden kreeg ik een zeer heldere droom waarin ik door twee sjamanen
mee werd genomen. Ik moest een smalle ladder omhoog klimmen waarna ik in een
tent terecht kwam. Daarna kreeg ik een stuk ruw kristal van de sjamaan en hij vroeg
aan mij om er een Kristallen Schedel uit te maken. Ik antwoordde dat ik dat niet kon
en wou het terug geven. Hij zei me dat ik dat wel kon maar ik antwoordde dat ik niet
zou weten hoe. Daarna zei hij: 'begin nu maar gewoon', en hij gaf het kristal terug.
Even later hield ik een Kristallen Schedel in mijn handen en was het alsof het de nor-
maalste zaak van de wereld was.
Ik was zeer onder de indruk van de droom maar wist niet wat ik er mee moest. Ik
was ook stom verbaasd omdat ik me helemaal niet bezig hield met Kristallen Schedels,
'ik had er niets mee'. Toch liet de droom me niet los. Ik ging er maar een tekening
over maken, gewoon intuitief. Tijdens het maken van de tekening raakte ik diep
ontroerd en rolden tranen over mijn wangen. De tekening hing ik op maar na vier
maanden had ik nog steeds geen idee wat het me wou zeggen.
Inmiddels hoorde ik dat er een Qero Sjamaan naar Nederland kwam en ik schreef me net op het laatst in voor een workshop met hem. Bij de Qero sjamanen is het de gewoonte dat je uit wederkeringheid, Anyi een cadeautje geeft. Het is het mooiste als dit symbolisch is. Ik besloot mijn tekening te gaan schilderen. Nu kwamen de kleuren veel intenser naar voren en zette ik hem te drogen om mijn kast. De dag voor de workshop keek ik naar het schilderij en kreeg ik opeens kippenvel. Ik zag een Kolibrie in de tekening!
Ik ging de workshop met de sjamaan doen en op de laatste dag kreeg ik de inwijding voor Pachamama. Tijdens die inwijding ontving ik mijn sprituele naam 'Qori K'ente'. Qori K'ente betekent, Gouden Kolibrie en de kolibrie is bij de Inca's degene die ons terug brengt naar de Grote Geest, de bron van ons bestaan. De kolibrie is moedig genoeg om zijn heroïsche reis aan te vangen en ons ter leren drinken van de nectar van het leven. Wat ook bijzonder was, is dat ik de Pana Nusta en de Yoke Nusta, de twee vrouwelijke aspecten van de Qero sjamanen  geschilderd had. Ik leerde hierover pas tijdens de workshop wat dit betekende terwijl ik het een half jaar van te voren al had getekend. Dit zijn de roze en rode koorden in het schilderij.

Joshua Shapiro
Kort hierna vroeg Joshua Shapiro me een event in Nederland te organiseren met Kristallen Schedels. Ik heb dit gedaan maar ik vond het vreemd om te doen terwijl ik niet eens zelf een Schedel had! Toch zag ik het niet zitten om er één te gaan kopen. Ik dacht als ik er één moet hebben moet hij maar naar me toe komen. Een week later ging ik naar een zweethutceremonie bij een sjamaan. Hij vertelde me dat hij ongeveer 10 jaar geleden een Kristallen Schedel in Amsterdam had gekocht maar hij had er niets mee. Hij zei me: 'Ik geloof dat hij bij jou hoort'. Ik zag de Schedel en was meteen verliefd. Als je naar haar kijkt wordt je blij en vrolijk. Ik noemde haar 'Sumachta', dit is de Quecha, de taal van de Qero sjamanen en het betekent, With Beauty.
De dag na het Kristallen Schedel event ging ik samen met Joshua sessies geven met de Schedels. Joshua had gezegd dat ik de energie van de Schedels zou gaan channelen maar ik wist bij God niet hoe dat moest! Ik was dood nerveus omdat al de mensen dit verwachten die op consult kwamen. Toch op het moment dat ik begon werd ik heel erg kalm en zelfverzekerd en de energie van 'Sumachta' begon door me heen te werken. Ik ging al het sjamanistische werk doen zonder dat ik daar ooit voor geleerd had! Ik raakte binnen enkele minuten  in trance en stapte uit de tijd in een andere dimensie. zo is de 'Transformational Interface Soulsessie' ontstaan.

Maya Schedel

Het was zowel voor mijzelf, Joshua en de cliënten bijzonder intens om te ervaren. Later heeft Avani van Leeuwen (Inca shaman healer) mij begeleid om deze sessie vorm te geven.
Enige maanden later ging ik naar een lezing van een Chereokee sjamaan. Hij zag mijn schedel onder mijn stoel staan en wist niet wat hij zag, hij nam haar in zijn handen en vertelde me dat dit een oude orginele Maya Skull was! Later is me dit door meerdere mensen bevestigd, ook door Don Sebastian dat het een 'ancient Skull' is.
Dit is het verhaal van hoe de schedels letterlijk zelf in mijn leven gekomen zijn. 'It was ment to be', zal ik zo maar zeggen. Intussen ben ik zeer onder de indruk van de ervaringen die ik heb gehad in het werken met de Kristallen Schedels. Het is een wonderlijk mysterie, dat zich langzaam voor ons aan het openbaren is.

To be continued
Qori K'ente


Sylvia

Het schilderij van de Kristallen
Schedel uit de droom